Múzeumok, galériák

Hőmérséklet

Debrecen értékei önmagukban is különlegesek és emblematikusak. A cívis város utcái, a különböző stílusokban megálmodott épületek hangulata kellemes atmoszférát teremt.

Debrecen történelmét, jövőjét az utcákon, tereken sétálva is megismerheti a látogató, de teljes képet a Tímárház, a Déri Múzeum, a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és a Debreceni Irodalom Háza kiállításain kaphat csak. A történelmi belváros a Nagyállomás, azaz a vasútállomás, és a város főterén álló impozáns Református Nagytemplom között húzódik, magába foglalva a múzeumi negyedet is.

Kapcsolódó tartalom

Szabó Magda Emlékház Szabó Magda Kossuth-díjas írónő születésének 100. évfordulója alkalmából 2017. október 5-én nyílt meg a Szabó Magda Emlékház az írónő egykori iskolájában, a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában. Református Kollégium Az 1538 óta folyamatosan működő oktatási intézmény a magyar kultúra bölcsője, 2013 óta nemzeti emlékhely. Déri Múzeum A Déri Múzeum Magyarország egyik legjelentősebb múzeuma. Az intézmény gazdag helytörténeti anyaga mellett Déri Frigyes egyetemes művelődéstörténeti gyűjteményével vált meghatározó jelentőségűvé. Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ A Modem Közép-Európa egyik legizgalmasabb kortárs művészeti kiállítóhelye, mely 2006-tól várja színvonalas képzőművészeti kiállításokkal és társművészeti programokkal az érdeklődőket.  A Debreceni Irodalom Háza és a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum A Déri Múzeum irodalmi gyűjteményéből rendezett Álmodó magyarok – Történetek Debrecen irodalmából című állandó kiállítás maradandó élményt nyújtva mutatja be a debreceni kötődésű híres írók, költők életét. Eredeti kéziratok, könyvek és irodalmi relikviák ragadják magukkal az érdeklődőket. Delizsánsz kiállítóterem Debrecenben 1980-ban nyílt meg az első kiállítóhely, amellyel teljesült dr. Soó Rezső kétszeres Kossuth-díjas botanikus akadémikus végakarata: az, hogy a városra hagyományozott és a Bélyegmúzeum gondjaira bízott 225 000 darabos filatéliai gyűjteményéből évről évre újabb motívumgyűjteményeket állítsanak ki az érdeklődő debreceniek számára. Holló László Emlékmúzeum A valamikori Hrabéczy-villában helyet kapott Holló László Emlékmúzeum anyagának nagyobbik részét az 1887-től 1976-ig élt festőművész alkotásai teszik ki. A különleges stílusukról könnyen felismerhető, a sötét és világos tónusokat mesterien kombináló képek és az épület belső falaira festett seccók több helyiséget töltenek meg, s külön szoba jutott a művész rekonstruált, eredeti használati tárgyakkal berendezett műtermének bemutatására is. Tímárház – Kézművesek Háza A gazdag ipartörténeti múlttal rendelkező Debrecen egyetlen, eredeti helyszínen megőrzött emléke, ahol az állandó tímártörténeti kiállítás mellett időszaki kiállítások, látványműhelyek és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket.

Rendezvény kereső

mikor?

válassz dátumot
Mettől
Meddig

mit?

milyen esemény?

Ossza meg