Környékbeli látnivalók

Hőmérséklet

Domb és hegy, ez az a két dolog, amit az Alföldön legkevésbé keresnénk. Pedig még ezek után is érdemes érdeklődni.

Az Erdőspuszták a várostól mintegy tíz kilométerre keletre, félkörívben húzódnak. Ez a vidék kedvelt kirándulóhely, melyet kerékpárral és gyalogtúra keretében is érdemes felfedezni. Fák koronájába nyúló kilátók, csillogó tavak, különleges természeti kincsek helyszíne ez a csalogató táj. Az itt található Hármashegy a jól elkülöníthető kiemelkedéseiről kapta a nevét.

Hajdú-Bihar megye és a régió települései további látnivalókat kínálnak a turistáknak. A hajdúdorogi görög katolikus templom ikonosztáza, a herpályi monostorrom, vagy a XIII. századi nyíracsádi templom – mely a megye legrégebbi egyházi építménye – éppúgy fontos kulturális örökség, mint a hortobágyi Kilenclyukú híd, mely Európa leghosszabb közúti kőhídja.

Hortobágy
Hortobágy

Kapcsolódó tartalom

Hármashegyalja, erdei iskola és tanösvény Elnevezésének magyarázata, hogy a szél alakította homokbuckák olyan magasak, hogy hegynek titulálták őket az emberek.  Ördögárok Az Erdőspuszták nyugati szélén, a Zsuzsi Erdei Vasút vonalán, Csereerdő megálló közelében található az Ördögárok földsáncrendszer egyik rekonstruált maradványa. Arbo tanya Az Erdőspusztán lévő Arbó tanyán lovaglási és pusztabuszozási lehetőség, lovasbemutató és egyéb programok várják a természetben kikapcsolódni vágyó látogatókat. Bánki Bemutatóház és Füvészkert A Diószegi úton a 9-es autóbuszról a Panoráma út kereszteződésében leszállva s északi irányba sétálva, egy magaslatra érve hirtelen tűnik szemünkbe az Erdőspusztai bemutatóház. Fancsikai templomrom Az egykori falu neve személynév-eredetű, a település már a XII. század végére kialakult. Az akkori Bihar vármegyében négy Fancsika nevű falu volt. Gúti erdő A térség leghíresebb vadászterülete a gúti erdő, amely Nyíradony és Nyíracsád között terül el. Hajdúszoboszló Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa, melynek kedvező adottságai és szolgáltatásai egész évben megteremtik a feltételeket az aktív és passzív kikapcsolódáshoz. A fürdőzés mellett vendéglátóhelyek, szálláshelyek és Hajdúszoboszló városa is változatos programokat kínál. Az igényesen gondozott és parkosított üdülőváros tökéletesen alkalmas családok és gyógyulni, felüdülni vágyók teljes kikapcsolódására. Hortobágy A Hortobágy szó több jelentéssel is bír: jelöli a települést, a tájegységet és az azon kanyargó folyót. Ami összeköti ezeket, az a Kilenclyukú híd, az ország leghosszabb épített közúti kőhídja, és a híd közvetlen szomszédságában található tradicionális vendéglátóhely, a Hortobágyi Nagycsárda. Bárki részese lehet a pusztai életérzésnek egy fogatozás keretében: megtekintheti az állatokat eredeti élőhelyükön, és arra is választ kaphat, miért termett lóra a magyar ember. Nagycserei pihenőerdő A Nagycserei pihenőerdő a Hármashegyre vezető erdei kisvasút egyik megállóhelye. Tiszafüred Tiszafüred a Tisza-tó fővárosa, a csendes természeti környezetre vágyó vendégek kedvelt helye. Aki megcsodálja ezt a tájat, az beleszeret és évről-évre visszatér. Vekeri-tó A debreceni Erdőspuszták a várostól mintegy tíz kilométerre keletre, félkörívben húzódnak. Kedvelt pihenő- és kirándulóhely, ahol gyalogos és kerékpáros túraútvonalak, kilátók, játszóterek, bemutatóház, arborétum, piknikezési és horgászási lehetőség várja a természet kedvelőit.

Rendezvény kereső

mikor?

válassz dátumot
Mettől
Meddig

mit?

milyen esemény?

Ossza meg