Gasztronómia

Hőmérséklet

Egy kirándulás savát-borsát mindig az ételkülönlegességek jelentik. Az igazi gasztro-kaland a pusztán egy kóstolással kezdődik, ám egy életen át emlékezetes marad a hajdúsági konyha különleges, fűszeres, semmivel össze nem hasonlítható ízvilága.

Sehol máshol nem lehet autentikusabb a magyar konyha, mint Debrecenben és a Hortobágyon, ahol az ételek minden alkalommal és tálalásban összetéveszthetetlenül egyediek, akár hagyományosan, bográcsból, akár egy fine dining étteremben, akár egy gasztronómiai fesztiválon kóstolják őket.

Kapcsolódó tartalom

Debreceni páros kolbászt kínáló éttermek Debrecen a hagyományos magyar gasztronómia fellegvára, amelyben a klasszikus ízeket gazdagítanak a legújabb elkészítési és tálalási megoldások. Hungarikum a debreceni páros kolbász Debrecen azon különleges városok egyike, melynek nevéhez íz is párosul. A debreceni kolbász annyira ízletes, hogy rögtön párban adják. Bár a világon sok helyen árulnak „Debrezinert”, az igazi, mely nem puha, nem kemény, nem száraz, nem zsíros, kellemesen lédús és roppanós, mégiscsak Debrecenben érhető el egyedül. Hajdúsági specialitások A hajdúsági ételek az évszázadok során sokat változtak, hiszen megjelentek olyan alapanyagok és fűszerek is, amelyek korábban nem szerepelhettek az étlapon. A középkori magyar konyhából azért maradtak bőven mára is: a káposzta, a köles, a szárított és füstölt húsok, a kelt tészták. Gasztro-rendezvények Debrecenben a helyi specialitások olyan népszerűek, hogy azok köré minden évszakban fesztiválok szerveződnek, olyanok mint a Mangalica Fesztivál, a Debreceni Pulykanapok, a Debreczeni Zamat Fesztivál, valamint a Márton napi libanapok. Séfakadémia Ha már megvan az íz-élmény és a megfelelő alapanyagok sem hiányoznak, akkor a mikéntre is választ ad a Séfakadémia, ahol mesterszakácsok keze alatt sajátíthatóak el a magyar és a nemzetközi konyha fortélyai. Street food Debrecenben akkor is változatosan tud étkezni, ha épp csak pár perce van harapni valamit. A street food ma már Magyarországon is hódít, így Debrecenben is egyre több a rajongója és egyre színesebb a kínálat. Vegán konyha Kávézók, cukrászdák A hosszú városnéző sétákat mivel is lehetne jobban feldobni, mint egy frissítő kávéval vagy egy finom süteménnyel. Debrecen on Food – kulináris élménytúra Új kulináris élmény mindenkinek, aki kíváncsi a magyar ízekre, hagyományos konyhára. A 2 órás „városevő” túra alatt a 4 helyszínen keresztül ismerkedünk meg a hagyományos magyar konyhával. Debrecen legjobb gasztro helyszíneit látogatjuk meg és a résztvevők megismerhetik a magyar étkezési és főzési kultúra 2000 évre visszanyúló történetét.

Rendezvény kereső

mikor?

válassz dátumot
Mettől
Meddig

mit?

milyen esemény?

Ossza meg