Farsangnyitó Debreceni Dalidó

Hőmérséklet

Debrecenben farsangot nyitni Dalidóval szoktunk. A vízkereszt utáni szombaton megelevenedik a céhes hagyomány, mesterek és inasok, inasjelöltek együtt ünnepelnek. Vízkereszttől hamvazószerdáig tart a „bohóskodás” ideje, Debrecenben Dalidótól Maskarádéig.

11.00 Kölcsey Központ Nagyterem

Bál, bál, maszkabál... - Gryllus Vilmos koncertje

A dalok szerzőjétől hallhatjuk az ismerős sorokat: rút banya vagyok, orrom csupa vas | söpröm a kéményt, hozom a szerencsét | hét kicsi pöttyöm csillan a fényben | arcom kerek, mint a nap, mégsem vagyok sárga| az igazi férfi mindig zord | fél a lábam, szemem fél, de én mégsem félek.

10.00-17.00 körfolyosó

„ÚJ IDŐK INASAI” | VÁNDORLÁS VÁNDORLEVÉLLEL | PECSÉTGYŰJTÉS

A farsangnyitó vigadozás mellett ez a nap a kézművesség és a szakmák dicséretének napja is. A Debreceni Szakképzési Centrum iskoláinak mesterei-inasai ismét közöttünk: Baross–Beregszászi–Bethlen–Brassai–Kereskedelmi–Irinyi–Könnyűipari–Mechwart–Péchy–Povolny–Vegyipari. A művészeti iskolák közül „a Kós” és „a Medgyessy” mutatkozik be, a mestereket a Tímárház mesterei képviselik.

10.00 körfolyosó

a LANGALÉTA GARABONCIÁSOK gólyalábas ceremóniája

12.30 Nagyterem

JELMEZMUSTRA

Várunk minden rút banyává, angyallá, ördöggé, tündérré, bogárrá, szakáccsá s mindenféle más szerzetté változott gyermeket! Legszebbeknek jutalom jár.

A jelmezesek 10 órától regisztrálhatnak az információs pultnál.

13.30 körfolyosó

RUHAMUSTRA - a DSZC Könnyűipari diákjai mutatják be a ruhakölteményeket

14.00 körfolyosó

a Langaléta Garabonciások

vásári komédiái

14.30 Bálterem

Harry Potter- Állattan - Váradi Zoltán előadása

Nagyon valószínű, hogy az utóbbi 20 év farsangi jelmezesi között mindig volt Harry Pooter, Hermione Granger, Ronald Weasley vagy egyéb a könyv/film ihlette figura. Hogy elkészülhessen a nagy Roxfort-csoportkép, ha teheted, az előadásra érkezz jelmezesen. Varázslótanárunk a mágikus lényekkel ismertet meg minket.

15.30 Bálterem

Buborékshow

Buburékhengerben állni jó. Kipróbálod?

16.00 körfolyosó

Duhaj-koncert

A kalózok nem viccelnek. Vagy inkább igen? A kalózkalapban feszítő zenekar tagjai elárulták, hogy nincs előttük akadály. Elhittük nekik. "Sejhaj, papagáj, nincs előttünk akadály /Sej-haj kalózvér, kalózhajónk utolér."

17.00 Nagyterem

Ütős vigasságok - a SONUS Ütőegyüttes farsangi koncertje

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar keretein belül működő Sonus Ütőegyüttes koncertje zárja a "bohóskodás" napját. Művészeti vezető: Szabó István

Nem érdemes ebédre hazamenni, a Baltazár Dezső téren farsangi étkek hívogatnak.

4026 Debrecen
Hunyadi u. 1-3.
Esemény info
2019.01.12 10:00 - 18:00
Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.
Kapcsolat
+36 52 518-400

Ossza meg