Debreceni Repülőtér

Hőmérséklet

A Debrecen Airport a Kárpát-medence keleti régiójának légiforgalmi központja. Hazánkban Budapesten kívül csak itt működik állandó nemzetközi személy- és teherforgalmat kiszolgáló repülőtér. A Debrecen Airport Európa minden égtáját két-három órás utazási idővel teszi elérhetővé az utasok számára – egy átszállással az Egyesült Államokba is repülhetünk.

A debreceni repülőtér jelentős fejlődésen ment keresztül az utóbbi években. Évről évre gyarapodik a járatok és az utasok száma.

A Debrecen Airport 2015 decemberétől a Wizz Air bázisreptere is, ahonnan a légitársaság menetrend szerinti közvetlen légi járataival számos nagyváros és kedvelt úti cél érhető el.

A meglévő menetrend szerinti járatok mellett 2016. április 11-től a Lufthansa is járatot indított Debrecenbe Németország harmadik legnépesebb városából, Münchenből.

A légikikötő Debrecen központjától 7 kilométerre, a Nagyállomástól (a debreceni főpályaudvartól) 5 kilométerre délre található. A légikikötő Debrecenben közlekedő reptéri buszjárattal is megközelíthető, a reptér parkolója pedig díjfizetés ellenében használható. A repülőtéren két autókölcsönző cégtől is bérelhetnek autót az utasok, emellett két taxitársaság szolgáltatásait is igénybe vehetik. A Debrecen Airport menetrend szerinti járataihoz igazodva repülőtéri transzferjárat közlekedik Nagyvárad és Debrecen között. A reptéri busz minden érkező és induló menetrend szerinti járathoz biztosít transzfer-szolgáltatást Nagyvárad vasútállomás és a Debrecen Airport között. A járatra előzetes helyfoglalás szükséges. Bővebb információ a járatról a deboratransfer.eu weboldalon található.

A nyári szezonban számos charterjárat indul a reptérről, melyek zömmel mediterrán úticélokra repülnek. De nem csak indul, hanem érkezik is charterjárat Debrecenbe. Nyaranta több ezren érkeznek vendégek Németországból szervezett utak keretében.

Honlap: http://www.debrecenairport.com

Airport Debrecen
Airport Debrecen
Airport Debrecen
Airport Debrecen
Airport Debrecen

Rendezvény kereső

mikor?

válassz dátumot
Mettől
Meddig

mit?

milyen esemény?

Ossza meg