Zsuzsi Erdei Kisvasút

Hőmérséklet

A várost körbeölelő Erdőspusztákat legstílusosabban Debrecen legidősebb hölgyével, a Zsuzsi névre keresztelt gőzmozdonnyal – illetve az ugyenezt a nevet viselő kisvasúttal – érdemes felfedezni. A több mint 130 éves Zsuzsi az ország legrégebbi keskeny nyomközű kisvasútja.

Végállomásánál, Hármashegyalján csodálatos erdei környezet, tanösvények, halastó, kilátó, játszótér, piknikező hely várja a természet kedvelőit, valamint a csillagvizsgálóval felszerelt Természet Háza és az erdei iskola, melyek a természet szeretetére és védelmére tanítják a látogatókat.

Elérhetőség:

Tel.: +36 52 417-212 (munkaidőben)

Információ: +36 30 210-0545; +36 30 490-8212

Fax: +36 52 501-677

Postacím: 4034 Debrecen, Ruyter utca 1.

E-mail: info@zsuzsivasut.hu

Web: www.zsuzsivasut.hu

Zsuzsi gőzmozdony
Zsuzsi gőzmozdony
Zsuzsi gőzmozdony

Kapcsolódó tartalom

Agóra Tudományos Élményközpont Az Agóra Tudományos Élményközpont mindennapi életünk csodáit magyarázza meg, mindenki számára közérthetően és élményszerűen. Vojtina Bábszínház A miniatűr mesebirodalom színes világa, időszakos kiállításai, népmeséket és meseklasszikusokat feldolgozó, tanulságos előadásai, valamint szórakoztató családi programjai az élet nagy kérdéseire adnak választ a kisgyermekeknek. Nagyerdei Kultúrpark állat- és növénykertje Itt található az ország első vidéki állat- és növénykertje, melyet 1958-ban alapítottak. A kicsiket vidámpark is várja, amit egy kisvasút köt össze az állatkerttel. A vonatból megcsodálhatjuk a sörényes juhokat és a  kameruni törpe kecskéket, valamint szamarakat, de akár szurkolhatunk a dodzsemezőknek is. Small World interaktív galéria Kalózsziget, mesebeli lények, tündérbirodalom. Csak néhány a különleges, tematikus játékkiállítás látnivalói közül.  Kerekerdő élménypark A Kerekerdő Élménypark a Zsuzsi Erdei Vasút vonalán (a volt Balla tónál), festői erdei környezetben található. A mesevilág 55 ezer négyzetméternyi területen kínál fedett és szabadtéri programokat és szenzációs attrakció elemeivel felejthetetlen élményeket valamennyi korosztály számára. Ködszínház Kihagyhatatlan vízivarázslat, látványos fények és formák a Ködszínházban. Medgyessy sétány A Nagyerdő múzsák lakta vidék a poétáknak, s temérdek izgalmas kutatási témával szolgál a tudósok számára is. Városnéző kisvonat Folytassa a város felfedezését a belvárosból kényelmesen a főutca sétálóövezetéből induló kisvonattal! Szeged Utcai Szabadidőközpont A Debrecen kertvárosi övezetében található, kellemes és szép környezetben lévő horgásztó a város lakossága számára közkedvelt kikapcsolódási úti cél.

Ossza meg