Városnéző kisvonat

Hőmérséklet

Folytassa a város felfedezését a belvárosból kényelmesen a főutca sétálóövezetéből induló kisvonattal!

A városnéző kisvonat Debrecen belvárosából indulva a Nagyerdőn át a Debreceni Egyetem érintésével közlekedik. Az utasok kényelmesen nézhetik végig a körülbelül 1 órás út során a történelmi belváros és a Nagyerdei park nevezetességeit. A parkban szabadtéri színpad, Ködszínház, állatkert és játszótér is várja a kikapcsolódni vágyókat. A túra során a Nagyerdei Stadion különleges épületét is megcsodálhatják.

Megállóhelyek: Piac u. 29. (Belga étterem) – Ady Endre sugárút 1. (állatkert) – Nagyerdei körút (a szabadtéri strand főbejárata).

A szolgáltatást minden év április 1-től november 1-ig lehet igénybe venni. Csoportoknak a kisvonat egész évben rendelkezésre áll.

Óvodáknak, iskoláknak, csoportoknak kedvezményes tarifát kínálnak. A jegyeket az utasok a kisvonaton vásárolhatják meg. Az árakról, menetrendről az alábbi elérhetőségek valamelyikén lehet tájékozódni:

Cím: 4030 Debrecen, Álmos út 5-7.

Tel.: +36 52 416-207 (hívható munkanapokon 8:00-tól 16:00 óráig).

Mobil: +36 70 420-4599

E-mail: info@debrecenikisvonat.hu

Web: www.debrecenikisvonat.hu/

Városnéző kisvonat

Kapcsolódó tartalom

Agóra Tudományos Élményközpont Az Agóra Tudományos Élményközpont mindennapi életünk csodáit magyarázza meg, mindenki számára közérthetően és élményszerűen. Vojtina Bábszínház A miniatűr mesebirodalom színes világa, időszakos kiállításai, népmeséket és meseklasszikusokat feldolgozó, tanulságos előadásai, valamint szórakoztató családi programjai az élet nagy kérdéseire adnak választ a kisgyermekeknek. Nagyerdei Kultúrpark állat- és növénykertje Itt található az ország első vidéki állat- és növénykertje, melyet 1958-ban alapítottak. A kicsiket vidámpark is várja, amit egy kisvasút köt össze az állatkerttel. A vonatból megcsodálhatjuk a sörényes juhokat és a  kameruni törpe kecskéket, valamint szamarakat, de akár szurkolhatunk a dodzsemezőknek is. Small World interaktív galéria Kalózsziget, mesebeli lények, tündérbirodalom. Csak néhány a különleges, tematikus játékkiállítás látnivalói közül.  Kerekerdő élménypark A Kerekerdő Élménypark a Zsuzsi Erdei Vasút vonalán (a volt Balla tónál), festői erdei környezetben található. A mesevilág 55 ezer négyzetméternyi területen kínál fedett és szabadtéri programokat és szenzációs attrakció elemeivel felejthetetlen élményeket valamennyi korosztály számára. Ködszínház Kihagyhatatlan vízivarázslat, látványos fények és formák a Ködszínházban. Medgyessy sétány A Nagyerdő múzsák lakta vidék a poétáknak, s temérdek izgalmas kutatási témával szolgál a tudósok számára is. Zsuzsi Erdei Kisvasút A várost körbeölelő Erdőspusztákat legstílusosabban Debrecen legidősebb hölgyével, a Zsuzsi névre keresztelt gőzmozdonnyal – illetve az ugyenezt a nevet viselő kisvasúttal – érdemes felfedezni. A több mint 130 éves Zsuzsi az ország legrégebbi keskeny nyomközű kisvasútja. Szeged Utcai Szabadidőközpont A Debrecen kertvárosi övezetében található, kellemes és szép környezetben lévő horgásztó a város lakossága számára közkedvelt kikapcsolódási úti cél.

Ossza meg