Abszolút Debrecen

Hőmérséklet

Az Alföld régióközpontjának, Magyarország második legnagyobb városának hangulata a cívis emberek életritmusától, a színes, tágas terek hívogató nyugalmától, a különböző stílusokban megálmodott épületektől, s a változatos programoktól, szolgáltatásoktól különleges.

Debrecenben a klasszikus irányjelzők helyett nyugodtan használjuk az érzékszerveinket: nézzünk a lábunk elé, és megtudhatjuk, milyen pallón közlekedtek egykor a debreceniek! Pillantsunk az ég felé, és csodáljuk meg a múlt század elején épült kereskedőházak színes homlokzatait! Menjünk az orrunk után, és kövessük a nyüzsgő tereken át a meghitt kávéházakból kiszűrődő kellemes illatokat, vagy egyszerűen csak füleljünk, és engedjük, hogy a hangulatos zene vezessen!

Kapcsolódó tartalom

Bemutatkozás Debrecen – a cívis város, a maradandóság városa, a főnixmadár városa. Ezek a fogalmak kapcsolódnak állandó jelzőkként az Alföld közponjához. Évszázados távlatok eseménysorozata révén igazolható, hogy a város vitalitása példátlan – úrrá lett kemény erőpróbákon, túlélt tragikus korszakokat, ráadásul rendre új erőre kapva fejlődött Magyarország második legnagyobb városává. Várostörténet Az időszámításunk szerinti nyolcadik évszázad végéig, a magyar nép Közép-Európába érkezéséig (a honfoglalásig) sok-sok nép (vandálok, gótok, szarmaták, gepidák, avarok, bolgárok) lakta, uralta e tájat. A mai Debrecen pereme gyakran volt nagy birodalmak, népek közötti határvidék. Megközelíthetőség A nemzetközi autópálya-hálózatnak, az állandó határnyitású nemzetközi repülőterének köszönhetően, a vasúti csomópont révén könnyen, kényelmesen érhető el Debrecen személygépkocsival, tömegközlekedéssel és repülővel egyaránt. Turisztikai információ-szolgáltatás Kezdje Debrecen felfedezését a város szimbólumánál, Református Nagytemplom mögött elhelyezkedő Karakter 1517 Kávézó és Turisztikai Információs Pontban. Debrecen és térsége, valamint Magyarország ingyenes turisztikai információs kiadványai, programfüzetei mellett az irodában debreceni ajándéktárgyak – kulacsok, bögrék, kulcstartók, pólók kaphatóak, de az érdeklődők színház- és koncertjegyeket, fesztiválbérleteket is vásárolhatnak itt debreceni, budapesti és országos rendezvényekre. Mindezt gyorsan, egyszerűen, sorban állás nélkül.

Rendezvény kereső

mikor?

válassz dátumot
Mettől
Meddig

mit?

milyen esemény?

Ossza meg