Hőmérséklet

Testvérvárosok

Brno

Brno mind népességét, mind területét tekintve Csehország második legjelentősebb városa, Morvaország legnagyobb városa, a történelmi Morva Őrgrófság fővárosa. Brno a Dél-morvaországi kerület központja, melyen belül önálló járást alkot, a Brno városi járást. A város a Svitava és a Svratka összefolyásánál fekszik, lakossága nagyjából 400 000 fő. Agglomerációjának lakosságát általában 800 000 főre teszik. A környék állandó lakossága a 2014-es népszámláláskor 730 000 fő volt.

részletek

Cattolica

Nemzetközi hírű fürdőhely az Adriai-tenger partján. Az olasz városkában még Napoleon testvére is üdült annak idején.

részletek

Jyväskylä

A Jyväskylä városa, a jyväskyläi járás, Laukaa és Muurame alkotta 125 ezer lakosú terület Finnország egyik jelentős központja, a finn nyelvű kultúra bölcsője, amelyből mára már emberek ezreinek tanulási lehetőséget biztosító oktatási intézmények fejlődtek ki. A környék nemzetközileg is jelentős fa-, papír- és fémipari központ.

részletek

Klaipeda

Klaipeda a modern Litvánia egyik legrégebbi városa, korábbi neve Memel. Az ország balti-tengeri határvonalának közepén helyezkedik el. A kikötőváros nedves, kontinentális éghajlatú. Lélekszámát tekintve a főváros, Vilnius és Kaunas után a harmadik legnagyobb település, mintegy 200 ezren lakják. A régió kulturális és kereskedelmi központja.

részletek

Limerick megye

Limerick (írül Contae Luimnigh) megye az Ír-sziget délnyugat-középnyugati részén, az Ír Köztársaságban, Munster tartományban.

részletek

Lublin

A Lublinba érkező turisták első útja többnyire a gyönyörű óvárosba vezet. Itt nem a lengyel városok megszokott, sakktáblaszerű városszerkezetével találkozunk, amelynek középpontjában a városháza és közelében a templom áll. A lublini óváros szűk utcáival, magasba szökő kőházaival, szabálytalan alakú főterével a reneszánsz idők városépítészetét idézi.

részletek

Nagyvárad

„Biharország” fővárosa, „a magyar Birmingham” vagy a „Pece-parti Párizs” jelzőkkel illetett Nagyvárad (Oradea, Grosswardein) Debrecentől mindössze egyórányi autóútra, a magyar országhatártól 10 km-re, a Sebes-Körös partján terül el. Ma Románia nyugati kapuja, a Partium legfontosabb városa, Bihar megye székhelye.

részletek

New Brunswick

New Brunswick vibráló, élettel teli kisváros New Jersey államban. Mindössze 49 ezer fő állandó lakosa van, de ez a szám az ott tanuló egyetemistákkal és munkanapokon az üzleti élet szereplőivel, a környékről bejáró – főként egészségügyi intézményi – dolgozókkal és a városba látogatókkal megháromszorozódik. A város egyik büszkesége új kulturális központja.

részletek

Paderborn

Észak-Rajna-Vesztfáliában található az 1200 éves múltra visszatekintő Paderborn. A mintegy 140 000 lakosú város és környéke számos látnivalóval és érdekességgel szolgál az ide látogatók számára. Csak belvárosában több mint húsz jelentős román és barokk stílusú műemlék található.

részletek

Patrasz

Az Athéntől 220 kilométerre található Patrasz történelmének hajnala az időszámításunk kezdete előtti harmadik évezredre nyúlik vissza. A város első virágkorát a mükénei kultúra idején élte (i. e. 1580 – 1100). A római korban a Földközi-tenger keleti részének központja lett, fontos kikötővé vált.

részletek

Rendezvény kereső

mikor?

válassz dátumot
Mettől
Meddig

mit?

milyen esemény?